Аудіо-альбом Оксани Винницької – багатоваріантна робота фотографа

Тримаючи в руці уже виданий аудіо альбом співачки Оксани Винницької, розумієш, що насправді робота фотографа не обмежується фотографуванням урочистих подій чи предметки. Насправді часто густо цього не підозрюючи наші роботи стають не відємним елементом чи цеглинкою у побудові чогось більшого та комплекснішого. Відверто признаюся: це не перший аудіо-диск на якій можна зустріти моє прізвище. Проте на попередніх роботах довелося фігурувати в ролі клавішника, частіше звукорежисера та аранжувальника. Проте цього разу скромно засвітився як фотограф. Та насправді цьому передувала величезна робота.

Аудіо-альбом Оксани Винницької – початок

Усе розпочалося з того, що до мене звернулася Оксана Винницька з проханням допомогти в графічному оформленні її майбутнього альбому. Можливо, якщо б це була дебютна робота, погодився беззаперечно. Та все ж це уже другий диск в арсеналі співачки отож було вирішено підійти до цього питання більш концептуальніше. Відтак після обговорення приблизного дизайну було вирішено щалучити до нашої творчої команди художника-графіста, який би зумів зреалізувати задумане. Так в нашій команді зявився досвідчений пан Василь Лялюк. Врахувавши наші побажання він запропонував третю відмінну від існуючих концепцію, яку ми й одноголосно підтримали. Та все ж для її реалізації необхідні були професійні світлини з певних ракурсів і на цьому моменті власне настав час вийти на сцену нашій студії.

Аудіо-альбом Оксани Винницької – приступаємо до зйомок

В обумовлений час наша творча трійка зібралася на студії для створення спеціальної фотосесії, метою якої було отримати результат для графіного креативу, який задумав художник. Тобто на нас очікувала  нестандартна портретна фотосесія з чіткими вимогами щодо результату. Перебираючи попередні студійні фотороботи Оксани ми зіткнулися з проблемою – статичності усіх портретів, що для нашого завдання аж ніяк не підходило. Отож нам довелося за завданням автора дизайну передати динаміку, рух, емоції, адже врешті решт альбом має назву «Лети».

Аудіо-альбом Оксани Винницької – технічні аспекти

В процесі підготовки фотосесії було прийняте рішення використовувати жорстке світло, яке на нашу думку в кінцевому результаті завдяки контрасту мало б підкреслювати динаміку. Фотосесія свідомо відбувалася на темно-червоному фоні. Такий варіант був покликаний технічними вимогами щоб спростити подальшу пост-обробку для дизайнера-художника. Тож з такими настроєм і звісно після прослуховування пісень майбутнього альбому приступили до справи.

Аудіо-альбом Оксани Винницької – про особливості роботи

А тепер про головну особливість роботи. Річ у тім, що Оксана належить до особливих людей: в юнацькому віці втративши зір вона всіляко намагається вести повноцінний образ життя, роблячи при цьому певні успіхи. Статичність попередніх світлин саме був продиктований цим фактом. Отож на початках виникали побоювання що Оксана може не впоратися з завданням. Та уже на 2-3 хвилині зйомок усі побоювання як рукою зняло: справді професійний артист при будь-яких умовах має залишатися професіоналом. Що власне і довела нам Оксана Винницька. Працювалося легко. Модель виконувала усі побажання пана Василя, який був диригентом під час сесії. Нам залишалося робити свою скромну роботу.

 

Аудіо-альбом Оксани Винницької – завершення

Нарешті настав момент коли після пост-обробки світлини пересилаємо дизайнеру з очікуванням відгуків. Їх не було день-два і раптом на скриньку приходять уже демонстраційні варіанти майбутнього компакт-диску.  Наша робота виконана.

Звісно на цьому усе не завершилось. Була ще тривала полеміка стосовно деталей. До обговорення залучалися і прості слухачі щоб зрозуміти чи рухаємося у вірному напрямку. Можливо цей період більше потріпав нервів пану василю ніж нам, та все ж ми були переконані що спільна робота має мати позитивний результат.

І ось на руках компакт-диск з автографом співачки. Уже поліграфічне втілення переконало що спрацювали у вірному напрямку і навіть незважаючи що у цій роботі як фотограф не відігравав головну роль – результатом задоволений. Отож готуюся до презентації цього альбому куди і вас запрошую.

P.S.

В котре переклонуюся що робота фотографа багатограння, про що навіть не підозрював. Не знаю як ви, але набагато цікавіше працювати якщо перед вами стоїть нестандартне фотографічне завдання. А особливо приємно коли воно завершується успіхом. Сподіваюся що ви неодмінно віднайдете себе у цьому широкому спектрі фотоіндустрії і будете отримувати прибуток і насалоду від нестандартного підходу до досягнення результату.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *