Lumix DC-GH6 – репліка від Ярекфото

Lumix GH6Здавалося б що життя зупинилося з початком російської агресії. Та ні світ живе звичним, хоча можливо дещо напруженішим життям. Тож розвиток триває і з останніх новинок ринку довгоочікуваний панас з легендарної серії. Отож короткий погляд на Lumix GH6 від фотографа який ні разу не тримав у руках систему мікри.

Десь так не мало статися що сам я розповідаю про цю новинку, адже справді  з даною системою не працював ні разу. Ні звісно були варіанти прикупити Lumix G80 чи Lumix G7 чи зрештою старенького Lumix GH4. Проте все таки Sony перемогло у цій війні мук вибору. Та все ж одним оком та слідкую за прогресом марки Lumix і цієї лінійки. А тут вуаля аж Lumix GH6.

Ну сталася презентація Lumix DC-GH6 ще наприкінці лютого проте до кінцевих споживачів вона добереться якраз ось-ось у квітні. Чи це буде добра камера? Наразі мені важко судити, та все ж власне як відеокамера мабуть що має шанси стати популярною, як і її попередники. Заявлені технічні характеристики та новації досить таки бажані для відеографів. Мова йде про роздільну здатність матриці у 25 з копійками мега пікселів типу Live-MOS що дає можливість отримати 5.7К – відеокартинку.  Очевидно свобода кроп-редагування тут з’явиться і для 4К-відео. Очевидно процесор має тут працювати як нагрівні елементи електричних чайників. Проте інженери Panasonic подбали і про це вмонтувавши в камеру активну системи охолодження. В компанії запевняють що нічого не перегрівається і обмежень на час зйомки немає. Тож виникає логічне запитання наскільки дана система охолодження є тихою і чи не буде вона шкодити репортажній зйомці. Ну і наступний відеопозитив це звісно підтримка зйомки відео в кодеках ProRes 422 HQ и ProRes 422. Загалом тут стають доступними 10-бітне відео в 4К до 60 кадрів в секунду і форматом 4:2:2.

Та є і в цій моделі щодо відео та й фото зрештою ложка дьогтю. Фани марки з нетерпіння очікували появи фазового або гібридного автофокусу, оскільки контрастний вже давно дійшов до межі. І хоча інженери умудрялися з нього викрутити максимум, та все ж камери Lumix ніколи не вирізнялися хорошим автофокусом. Нажаль Lumix DC-GH6 не порадував тут шанувальників і камера надалі з контрастним автофокусом. Проте цю проблему частково нівелює покращена подвійна система стабілізації, яка у цих камерах працює ну просто бездоганно.

А тепер про Lumix DC-GH6 фотокамеру. Тут усе консервативно звично – через формат сенсора камера темніша від своїх кропнутих конкурентів і мало того при зйомці у співвідношенні 3:2 втрачається частина мегапікселів. Проте це не критично і порція стандартного набору пікселей зберігається.

Знову ж це своєрідні враження з оприлюднених технічних характеристик. Звісно покращань там набагато більше, та знову ж зупинився виключно на найважливіших для людини яка думає вперше придбати камеру даної системи. І ще хотілося б глянути на дану подію більше глобальніше. Звичні порівняння це добре а це погано насправді річ дуже суб’єктивна. Ну немає автофокуса – чудова нагода навчитися крутити руками фокус і стати на крок професійнішим оператором. Чи матриця замала – а для продукованого відео цією камерою її аж забагато. Тобто з точки зору збалансованості Lumix DC-GH6 як відеокамери тут усе гаразд і ще зекономлено ваші кровні на дорожезну оптику під більші матриці. Тобто вкотре переконуюсь що вибір камери напряму залежить від завдань і спеціалізації вас як фахівця. Тож незважаючи на неоправданість очікувань по певних пунктах камеру можна вважати таки новою з новими можливостями та опціями, яка здатна поборотися за серця відеомейкерів.

Ну і на завершення чи хотів би я придбати собі таку камеру. На даному історичному етапі точно ні, оскільки в моїй роботі відео займає орієнтовно 30-40 відсотків у порівнянні з фото. Відтак для власних потреб потрібна камера у якій домінантними є таки фотоскладова. І я наразі таку маю. Звісно допускаю що Lumix DC-GH6 може й приємно здивувати, але про це розповім уже тоді коли камера потрапить вам у руки. Тож життя триває, компанію думають і працюють над новинками, як і ми усі разом працюємо заради перемоги над злом. Процес триває тож нам скорого великого переходу на мирний фулфрейм.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *