Загадки Canon 5D mark2: як запустити відеозйомку

Модель камери Canon 5D mark2 добре знана багатьом фотографам і відеогорафам. І хоча вона достатньо уже зріла, проте на вторинному ринку в останні роки отримала друге дихання, через низку переваг, які і сьогодні роблять її конкурентнопридатною. Дана публікація саме для тих хто сьогодні планує стати володарем цієї камери. І взагалі вирішив створити серію публікацій про Canon 5D mark2, оскільки свого часу зустрічався з низкою непорозумінь, рішення яких довелося шукати тривалий час, як в офіційній інструкції так і по інтернету.

Canon 5D mark2 – про проблему

Сьогодні говоримо про те, як розпочати відеозйомку на Canon 5D mark2. Оскільки дана модель насамперед славилася своїми відеоможливостями, відтак постає питання, як саме запускається відеозйомка на цій камері. Коли вперше довелося тримати цю камеру в руках, щодо відео вона поставила мене в тупик. Тут не було ані звичної кнопки Rec притаманної до більшості відеокамер, ані спеціалізованої кнопки з перемикачем режимів фото\відео. Річ у тім, що саме Canon 5D mark2 був першою ластівкою так званих відеодзеркалок, відтак питання ергономіки тут було фото апаратним. Уже на молодшій моделі Canon 5D mark3 врахований досвід і проміжних відеомоделей і з ергономікою все гаразд. Та не на нашому герою.

Як запустити відеозйомку

Отож що необхідно в Canon 5D mark2 щоб фотоапарат став відеокамерою. Насправді усе банально і просто. Для запуску необхідно зробити дві речі:

  1. Запустити режим Live View. Що за режим думаю ви знаєте. Активується він на Canon 5D mark2 кнопкою ліворуч оптичного видошукача.
  2. Коли режим Live View активувався – кадруємось і фокусуємось. Після того коли переконані що готові до зйомки для старту натискаємо кнопку SET що в центрі заднього колеса ( крутилки). Нею ж і зупиняємо зйомку.

Серію публікацій про Canon 5D mark2 задумав, як таку собі підручну шпаргалку про моменти, які самостійно важко допетрати через низьку ергономіку камери. Тож у наступній публікації «Загадок», поділюся тим, як під час відеозйомки в мануальному ручному режимі отримати змогу змінювати витримку та діафрагму.